KOOSKÕLA

Haus Galeriis
Uus tn 17 (Bremeni käik)
19.02 - 08.03. 2014
Olete palutud näituse avamisele 18. veebruaril kell 17.00

Eesti Klaasikunstnike Ühendus avab taaskord näituse Haus galerii kaunites müügiekspositsiooni ruumides. Näitus "Kooskõla" jätkab eelmisel aastal alguse saanud näituste sarja, kus eesti klaasikunst sulandub kaheks nädalaks galeriis eksponeeritava kujutava kunsti hulka, andes vaatajale hea võimaluse näha klaasikunsti nii osana kui ka võrdväärse partnerina visuaalkunsti rikkalikus tegevusväljas. Ühtlasi on väljapanek mõeldud müüginäitusena. Külastajatele avaneb hea võimalus soetada oma kollektsiooni professionaalset klaasikunsti, mis tänu sel näitusel olevatele kammerlikele mõõtmetele sobituksid hästi kodumiljöösse. Esindatud on nii funktsionaalne kui ka puht visuaalkunsti valdkonda kuuluv looming.

Eesti klaasikunst on endiselt nii Eestis kui mujal maailmas silma paistnud oma põneva mitmekesisuse poolest, mis ilmneb mitmetel viimaste aastate eesti ja välisnäitustel. Nii klassikaliste kui ka eksperimentaalsete tehnikate rohkus, ideede innovatiivsus ja interdistsiplinaarsus ning jõuline vormi- ja värvikeel on leidnud positiivset tagasisidet suure hulga vaatajaskonna poolt.

Käesoleval näitusel on esindatud kolmeteistkümne kunstniku tööd – Ivo Lill, Eve Koha, Tiina Sarapu, Maret Sarapu, Kalli Sein, Kateriin Rikken, Sofi Aršas, Piret Ellamaa, Kairi Orgusaar, Eeva Käsper, Marilin Kristjuhan, Kersti Vaks, Külli Nidermann ja Kairit Annus.

Näituse jooksul toimub ka kohtumisõhtu tööde autoritega 5. märtsil kl 17.00, kuhu on oodatud kõik huvilised. Saab näha kunstnikke, kuulda tööde sünni ja loomise tagamaadest ning küsida kõike huvipakkuvat otse autoritelt endilt.

Eesti Klaasikunstnike Ühenduse juhataja Sofi Aršas

Lisainfo:
Sofi Aršas
+372 56 95 7052
sofi@tlu.ee